Nieuws
449080
Nieuws

Ontdek de beste versie van jezelf

Man verlaat vrouw op uiterst pijnlijke manier

Ze huilt. Of beter gezegd, ze giert haar verdriet uit. Ik laat haar rustig uithuilen, pak een tissue, een glas water en ik wacht…tot ze weer de woorden kan vinden.

Ik lees haar verdrietige ogen, voel de wanhoop die stormt in haar hart. Ja, ze is op een uiterst pijnlijke manier verlaten, zoals ze het zelf omschrijft, ‘voor twintig jaar jonger en blond.’ En alles, werkelijk alles, lijkt verloren.

Jezelf ontmoeten

Ze heeft geen idee waar ze opnieuw moet beginnen, want haar hele leven bestond immers uit hem. En ik denk: nou lieve vrouw, nu kan je eindelijk jouw leven gaan leven. Maar deze woorden zijn nog te pijnlijk en komen te vroeg, dus blijf ik stil.

“En nu?”, vraag ik haar als ze weer een beetje op adem is. “Wat ga je doen met de rest van je leven?” Ze haalt haar schouders op, ze heeft werkelijk geen idee.

“Weet je waar je nu bent?” vraag ik. “Je zit in Niemandsland, want je wacht. Wellicht tot hij weer terug komt, wellicht ook niet, maar je wacht nog steeds op hem. Eerlijk gezegd vraag ik mij af of het niet eens tijd wordt dat jij jezelf gaat ontmoeten. Waar ben jij al die jaren geweest?”

 

Wil je het gesprek van Patty verder lezen? Kijk op VROUW.nl.