Nieuws
449082
Nieuws

TV-thermometer

Dwangmatig langs de rekken struinen

Televisie-expert Ronneke van der Genugten heeft een neus voor ontroerende, bijzondere, controversiële, boeiende en vermakelijke televisieprogramma’s. Kortom: tv die je niet wilt missen! Deze week: Koopziek, stoppen met shoppen. Over herkenbaar gesproken…

Genieten van onzinnige aankoop

Zelf ben ik in ieder geval regelmatig ‘schuldig’ aan shoppen om het shoppen. Misschien ook omdat ik geen dwangmatige snoeper ben. Honderden dames grijpen naar chocola als ze niet lekker in hun vel zitten. Ik kan dan oprecht genieten van een onzinnige aankoop, die overigens nooit meer dan een euro of vijf kost, hoor! Maar het gaat om het idee, toch?

Mijn kinderen weten hier alles van en hebben dit gedrag zelfs overgenomen. Soms krijg ik van mijn dochter een appje: “Zullen we iets stoms gaan kopen?” Dan weet ik meteen hoe laat het is. Het is zo fijn om haar na een dipje weer even te laten lachen. Het werkt altijd!

Gênant

Van presentatrice Angela Groothuizen leren we dat er iets aan koopziekte te doen valt, mits je aan jezelf wilt werken. De presentatrice moest wel erg wennen aan het programma. “Omdat het onderwerp best ver van mij afstaat. Ik koop heel makkelijk iets, maar ik ben niet koopziek”, vertelt zij openhartig.

Liever het hele verhaal lezen en weten welke gênante aankoop Angela het meest recent heeft gedaan?