Nieuws
449118
Nieuws

Pinokkio nieuwe bewoner Sprookjesbos

In het Sprookjesbos van de Efteling, tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes, krijgt Pinokkio zijn eigen plekje. Het sprookje over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden opent in het voorjaar van 2016. De tekeningen van het 29ste sprookje heeft het pretpark vandaag vrijgegeven.

Het sprookje Pinokkio bestaat straks uit meerdere onderdelen. Gestart wordt bij de werkplaats van Geppetto. Vervolgens komen de bezoekers de sluwe kat en vos tegen die ook op zoek zijn naar Pinokkio. Bezoekers eindigen bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt.

Pinokkio wordt een klassiek en herkenbaar Efteling-tafereel, met drie verschillende onderdelen die gebaseerd zijn op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal. Bezoekers lopen als het ware door het sprookje heen en gaan samen met de karakters in het sprookje, op zoek naar Pinokkio en Geppetto.

Het verhaal

De timmerman Geppetto wilde zo graag een zoon dat hij een houten pop maakte die hij Pinokkio noemde. Toen een blauwe fee Pinokkio tot leven wekte was Geppetto zielsgelukkig. Maar de goedgelovige houten pop moest nog veel leren voordat hij een echte jongen kon worden. Daarom stuurde zijn vader hem naar school. Onderweg haalden de sluwe Vos en de domme Kat Pinokkio over om mee te gaan op allerlei avonturen. Telkens als hij hierover loog tegen Geppetto, groeide zijn neus een paar centimeter. Op een kwade dag kwam Pinokkio niet thuis uit school en begon Geppetto wanhopig een zoektocht over land en zee…