Nieuws/Buitenland
449122
Buitenland

’Kleine Messi’ in plastic shirt gevonden

DOHUK - Hij heet Homin: het jongetje in het Messishirt gemaakt van plastic zakken, dat te zien was op een foto die een week geleden 'viral' ging op social media. Homin woont in Dohuk, in Iraaks Koerdistan, een gebied dat door oorlog wordt verscheurd. Dat claimt in ieder geval de Koerdische tvzender Kurdistan24tv.

Kurdistan24tv toont een filmpje waarin Homin zegt dat de foto al twee jaar oud is, en dat hij het shirt maakte omdat hij een hele grote Messifan is: 'Ik hou van Messi. Hij is een briljante speler.'

In het filmpje draagt hij inmiddels een 'gewoon' Messishirt: het blauwrode clubshirt van Barcelona met nummer tien.

De vader van Homin strijdt met de Koerdische Peshmerga tegen IS, zo vertelt Homin aan Kurdistan24tv. Hij woont met zijn moeder, die huisvrouw is, in Dohuk.

Foto's van Homin en het filmpje worden nu ook weer verspreid via internet. Sommige mensen twijfelen eraan of het echt om het jongentje van de inmiddels wereldberoemde foto gaat, omdat zijn oren niet zouden lijken: die van het jongentje met het plastic shirt lijken lichte flaporen, die van Homin zijn dat volgens kritische twitteraars niet.

Maar Messi's fanaccount @messi10stats noemt het bericht 'goed nieuws': 'Het jongetje is gevonden!'

Kurdish TV have apparently found the boy. Name is Homin frm Dohuk, Kurdistan. The original pic was taken 2 years ago pic.twitter.com/3ZVoAugM1I— Sivan John™ (@SivanJohn) January 26, 2016