Nieuws
449144
Nieuws

Top 10

Charmante campings rondom Girona

De omgeving van Girona, de Costa Brava, is enorm populair onder Nederlandse vakantiegangers. Plaatsen zoals Estartit, Palamos, Palafrugell, Platje d'Aro, Blanes, Tossa en Lloret de Mar worden massaal aangedaan, met name in de zomervakantie. Campings daar dan ook te over, maar dit zijn de tien charmantste!

1. Camping Las Palmeras, Sant Pere Pescador

Dit is een typisch Mediteraans ingerichte camping met veel oog voor detail en authentieke stijl. Het wordt gerund door een lokale familie, die heel veel liefde in de camping heeft gestoken en dit zie je ook. De camping ligt op wandelafstand van het strand, in de baai van Roses, bij het natuurpark 'Aiguamolls de l’Empordà'.

www.campinglaspalmeras.com

2. Camping Sant Pol, Sant Feliu de Guixols

Dit is eigenlijk één grote tuin, met meer dan 600 verschillende bloemen en planten. De camping heeft slechts 70 plaatsen en 30 bungalows, waaronder ook boomhutten. De camping biedt kwaliteitservice en ligt aan de baai van Sant Pol, een locale badbestemming voor Spanjaarden zonder massatoerisme.

www.campingsantpol.cat

 

 

3. Camping Bassegoda Park, Albanyà

Deze bergcamping voor oud en jong heeft een uitgebreid animatie-aanbod voor kinderen en avontuurlijke outdooractiviteiten voor volwassenen, zoals canyoning, wandelen, trekken en mountainbiken. De camping ligt in het natuurpark 'Alta Garrotxa', omsingeld door bergen, watervallen en springbronnen. Een middeleeuws dorpje teletransporteert je naar een andere wereld, ver van verkeer, drukte en de moderne civilisatie.

www.bassegodapark.com

 

 

4. Camping Ecologic Lava, Santa Pau

Op deze camping vind je een mix van ambacht en natuur. Een kinderboerderij met pony’s, schapen, geiten en konijnen zorgen voor leuke activiteiten voor de kinderen in een onvergelijkbare omgeving. De camping ligt namelijk in het vulkanengebied 'Garrotxa'. De omgeving heeft meer dan 30 uitgedoofde vulkanen die kunnen worden beklommen of worden bezocht met een treintje of paard en koets. In het restaurant vind je de locale streekproducten als witte bonen en charcuterie op de kaart, die door de bazin vers worden klaargemaakt.

www.campinglava.com

 

 

5. Camping Neus, l’Escala

Deze camping ligt in het natuurpark 'Montgrí, Illes Mede & Baix Ter' en is gespecialiseerd in tentvakanties. Het is een boscamping met veel schaduw in de Montgó baai van l’Escala. Er is tentverhuur mogelijk of mooie glamping hutten voor degene die iets meer luxe willen.

www.campingneus.cat

 

 

6. Camping Castell Mar, Castelló D’Empùries

Dit is de eerste en enige hondencamping van de Costa Brava. Gelegen in het natuurpark “Aiguamolls de l’Empordà”, vol van de ooievaren en andere mediteraanse gevolgte, is dit een ideale plaats voor “birdwatching”. Deze camping ligt ook aan het enige hondenstrand van de Costa Brava en speeld daar op in door een heleboel hondenservices aan te bieden zoals een honden menukaart in het restaurant, hondentoiletten, hondendouches, etc.

www.camping-castellmar.com

 

 

7. Camping Maçanet de Cabrenys, Maçanet de Cabrenys

Deze camping is ideaal voor paardenliefhebbers. Hier mag je je eigen paarden stallen en opzadelen op de camping of een tocht boeken met gids en uiteraard paard. De camping ligt op de Frans-Spaanse grens in de pre-Pyrenëeen en heeft ook speciale mountainbikeservices zoals reparatiemateriaal, begeleide routes en gezamelijke uitstapjes.

www.campingmassanet.com

 

 

8. Camping Molí Serradell, Campdevànol

Deze bergcamping heeft zijn services zoals receptie, bar en toiletten in een oude watermolen die met veel smaak en charme is ingericht. De simpelheid en eenvoud maken deze camping een favoriet voor iedere echte kampeerder.

www.campingmoliserradell.com

 

 

9. Camping Les Medes

Deze kwaliteitscamping is de enige kleine camping met een 5-sterren beoordeling van de ANWB en was ook de eerste Europeese camping met een EMAS ecologisch label. De camping is het hele jaar open en heeft een overdekt zwembad en sauna, een hondendouche, een fietsreparatiecentrum en weekelijkse uitstapjes in de natuurlijke omgeving. De camping ligt op wandelafstand van het strand van l’Estartit, waarook het duikparadijs 'Illes Medes' is.

www.campinglesmedes.com

 

 

10. Camping Cala Llevadó, Tossa de Mar

Een iets grotere terrassencamping op een speciale locatie. De camping heeft twee privébaaitjes met rotsstranden en blauwhelder water. Vanaf bijna elke staplaats heb je zeezicht. De camping heeft ook luxe bungalows of kleine charmante glaminghutten voor degene die zonder caravan of tent reizen. De ligging is net buiten het dorpscentrum. De nachtrust is dus gegaradeerd!

www.calallevado.com

 

 

Bron: www.campingsingirona.com