Nieuws/Buitenland
449181
Buitenland

Twee slachtoffers steekpartij in levensgevaar

SCHAARBEEK - Twee van de zeven mensen die maandagavond zwaargewond raakten bij een steekpartij in een psychiatrisch centrum in het Belgische Schaarbeek zijn nog in levensgevaar. Dat heeft het parket in Brussel, waar Schaarbeek vlakbij ligt, bekendgemaakt.

Verdachte van de steekpartij is een negentienjarige jongen, die al vijf jaar in behandeling was in het centrum. Met het oog op zijn naderende re-integratie mocht hij maandag de instelling verlaten. Toen hij 's avonds terug kwam op zijn afdeling viel hij volgens Belgische media onmiddellijk een verpleger aan met een mes dat hij waarschijnlijk had meegesmokkeld. Daarna werden nog vijf verplegers en een patiënt het doelwit.

Aanvankelijk zag het er slecht uit voor vier gewonden, maar inmiddels is de situatie van twee slachtoffers erop vooruitgegaan. Daarmee is het aantal gewonden dat zich in kritieke toestand bevindt, geslonken naar twee, aldus justitie.

De verdachte ging er na zijn daad vandoor, maar kon bij zijn ouders thuis in Anderlecht worden opgepakt. Hij raakte lichtgewond. Over het motief van de tiener is nog niets bekend. Volgens justitie moet hij nog worden verhoord.