Nieuws/Binnenland
449240
Binnenland

Hachchi laat van zich horen

DEN HAAG - Zes dagen na haar plotselinge vertrek uit de Tweede Kamer heeft Wassila Hachchi eindelijk van zich laten horen. D66-leider Pechtold heeft maandagmiddag met haar getelefoneerd.

Telefoontjes van deze krant werden tot nog toe niet beantwoord door Hachchi, die vorige week plotseling haar vertrek aankondigde.

In een verklaring van D66 staat te lezen dat Hachchi nog niet uitsluit dat ze gebruik gaat maken van de riante wachtgeldregeling voor vertrokken Kamerleden.

“Wassila Hachchi laat weten dat ze de commotie over haar vertrek betreurt en dat ze daarom een aantal gerezen vragen wil beantwoorden”, aldus D66. “Ze is ondanks een fikse hondenbeet in verder goede gezondheid in New York. Haar vertrek is ingegeven door een persoonlijke, positieve keuze om een bijdrage te leveren aan de campagne van Clinton en te leren van internationale politiek. Ze heeft altijd prettig samengewerkt met collega’s in de Kamer. Wassila Hachchi streeft ernaar af te kunnen zien van wachtgeld, zodra zij een arbeidscontract heeft getekend.”

De kritiek op het als een dief in de nacht uit de Kamer vertrekken zwol de afgelopen dagen aan. Zo zei Kamervoorzitter Arib maandagochtend in De Telegraaf: „We zijn volksvertegenwoordigers. We zitten er voor de kiezers. Op het moment dat we vertrekken, moeten we daarover transparant zijn.”