Nieuws/Binnenland
449244
Binnenland

Verdachte Syriëganger en broer Delft opgepakt

DELFT - Een 21-jarige man is vorige week woensdag aangehouden in Delft omdat de politie hem ervan verdenkt te hebben deelgenomen aan de gewapende strijd in Syrië. In 2013 zou hij een half jaar in het land zijn geweest. Zijn broer werd maandag aangehouden wegens illegaal vuurwapenbezit.

Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) bekend op de website. De politie houdt de man sinds zijn terugkeer in de gaten. Justitie vermoedt dat de man in Syriē deelnam aan trainingskampen. Recentelijke besloot het OM dat de verdenkingen tegen hem sterk genoeg waren om hem op te pakken. Woensdag werd hij opgepakt en de vrijdag daarop verlengde de onderzoeksrechter het voorarrest van de vermoedelijke terrorist met twee weken.

Een oudere broer (24) van de 21-jarige verdachte is maandagochtend aangehouden vanwege vuurwapenbezit. Tijdens de aanhouding van de Syriëganger was dit wapen aangetroffen. De oudere broer probeerde toen nog snel van het vuurwapen af te komen door het uit het raam te gooien, tevergeefs. Hij meldde zich later bij de politie.