Nieuws/Opmerkelijk
449274
Opmerkelijk

33 miljoen pond gemist door onherkenbaar lot

WORCESTER - Wat een pech voor de Britse vrouw die het winnende lot van 33 miljoen pond heeft gekocht. Susanne Hinte (48) had per ongeluk haar lot meegewassen waardoor de barcode en datum van aankoop onherkenbaar zijn geworden. Haar winnende lot ter waarde van omgerekend meer dan 35 miljoen euro is daarom ongeldig verklaard.

Sinds ze het lot vond in een uitgewassen spijkerbroek, heeft ze er samen met haar dochter alles aan gedaan om deze weer droog te föhnen. „Je kan zien dat het lot in 2016 is gekocht, maar de rest van de datum is echter verdwenen door het wassen”, aldus de vrouw tegen The Times afgelopen zaterdag.

Ze zit in zak en as, want ze krijgt helemaal niets van de kiosk waar ze haar prijs wilde ophalen. Meneer Patel van de lokale kiosk zegt tegen Sky News (video) dat hij het winnende lot op geen enkele manier meer kon controleren, omdat de barcode niet kon worden gescand. „Ik ben een wrak op dit moment. Ik heb de hele nacht wakker gelegen.”

De Britse loterij Camelot is op de hoogte van de winnaar zonder lot en wil de vrouw graag adviseren om een brief te schrijven naar het bedrijf.