449278
Binnenland

NIEUWS

Europese motorboot van het jaar

De Steeler NG 43 Offshore van Steeler Yachts uit Steenwijk en de Boarncruiser Elegance 1200 van de Boarnstream uit Irnsum zijn zaterdagavond tijdens het openingsgala van Boot Düsseldorf uitgeroepen tot Europees Motorboot van het Jaar.

De Steeler werd door de jury van de European Powerboat of the Year Awards onderscheiden in de categorie ‘Jachten tot 45 voet’, de Boarncruiser werd Europees Motorboot van het Jaar  in de categorie ‘Waterverplaatsende motorjachten’. Dit meldt het blad Motorboot.

“Ongelooflijk, we zijn hier zó blij mee”, reageert werfeigenaar Hans Webbink van Steeler Yachts, die vorig jaar met de Steeler Panorama FlatFloor 46  ook al een award won in de categorie ‘Waterverplaatsers’. De werf zet sterk in op kwaliteit en innovatie; dat is nu met een tweede Europese onderscheiding beloond.” Ook Wies Hokwerda van De Boarnstream toonde zeer ingenomen met de award. Met de Elegance-serie sloeg de werf in 2015 met veel succes een heel nieuwe weg in.

Vier Nederlandse nominaties

Een vakjury van acht Europese watersportmagazines reikt jaarlijks tijdens de openingsavond van Boot Düsseldorf vijf European Powerboat of the Year awards uit, in vier lengtecategorieën en een speciale categorie voor waterverplaatsende schepen. Voor dit jaar waren in totaal  24 boten genomineerd, waarvan vier uit Nederland. Drie van de Nederlandse boten waren – samen met de door Swanta-Yachting uit China geïmporteerde Integrity XL – genomineerd voor een award in de categorie ‘Waterverplaatsers’: de Boarncruiser Elegance 1200, de Linssen 530 AC en de Super Lauwersmeer Evolve 48 OC. Als vierde Nederlandse boot was in de categorie ‘Boten tot 45 voet’ de Steeler NG 43 Offshore van Steeler Yachts genomineerd.