449316
Nieuws

Ontwikkeling Tesla Model 3 op schema

AMSTERDAM - Anders dan met de Model S en de Model X heeft het er alle schijn van dat Tesla zijn meest cruciale type, de Model 3, geheel volgens schema op de markt zal brengen. De fabrikant kondigde eerder al aan om het derde model in maart te presenteren en in 2017 in de verkoop te nemen.

Tesla's nieuwe instapmodel zal binnen twee maanden als designstudie worden voorgesteld, geven insiders aan. Het gaat daarbij wel om een productierijp exemplaar, maar één die nog met de hand in elkaar is gezet. De productie start pas volgend jaar. Tesla gaat het model voorzien van accupakketten uit een compleet nieuwe fabriek. Aan de faciliteit wordt momenteel hard gewerkt. De verwachting is dat de fabriek eind dit jaar operationeel zal zijn.

Aan de ontwikkeling van de 3 wordt momenteel met man en macht gewerkt. Naar verluidt zijn tal van ingenieurs van de projecten Model S en Model X afgehaald om aan de 3 te werken. De wagen is compleet nieuw en beschikt over een afwijkende technische architectuur ten opzichte van de Model S en Model X. Tesla beoogt een jaarproductie die vele malen hoger ligt dan die van de Model S en geplande Model X. Waar de Model S en X goed zijn voor enkele tienzuidenden stuks per jaar moeten er van de Model 3 enkele honderdduizenden worden gemaakt.