449347
Binnenland

De Spelende mens

In het Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden is de nieuwe tentoonstelling ’De Spelende Mens’ van start gegaan. Een tentoonstelling die kunst met speelgoed verbindt. Sculpturen van beeldend kunstenaar Derek Scholte en objecten uit de collectie van Kinderwereld zijn samengevoegd in deze expositie.

De kunstenaar bouwt sculpturen van allerlei onderdelen die een verhaal vertellen. Om aan zijn onderdelen en apparaten te komen, liep hij heel wat vlooienmarkten en tweedehands winkels af. Het werk van Scholte omvat voornamelijk voertuigen en machines die worden bestuurd door dromende karakters die op weg zijn naar een wondere wereld vol avontuur.

Mega race-auto

Publiekstrekker van de tentoonstelling is het mega grote frame van een ouderwetse raceauto. Scholte heeft het chassis gebouwd van oude Meccano- onderdelen uit de collectie van het speelgoedmuseum. Het object is zo’n twee en een halve meter lang! In de setting van een ouderwetse garage kunnen bezoekers naar eigen fantasie verder bouwen aan de raceauto; spiegels, pedalen, motorkap, bumpers, stuur, uitlaat, enz.... Zolang de tentoonstelling loopt (tot en met 31 juli) worden regelmatig opnamen gemaakt om de vorderingen van het bouwproces vast te leggen.

 

www.museumkinderwereld.nl