Nieuws/Binnenland
449363
Binnenland

Doodgereden fietsers waren stelletje

Putten - Putten De slachtoffers van het verkeersdrasma zaterdagnacht in Putten waren een stelletje. De geliefden Randy Gerritsen (17) en Kim Vos (18) werden voor de ogen van hun vrienden de doodgereden.

Zoals eigenlijk ieder weekeinde ging de vriendengroep uit Putten stappen in Ermelo. ,,Zo gaat dat hier”, zegt penningmeester Willem van Eikenhorst van Vol Gas, de motorcrossclub waarvan Randy lid was. ,,De Puttenaren gaan stappen in Ermelo en de Ermeloërs in Putten. Uitgaan in je eigen woonplaats is minder leuk.”

De groep reed na middernacht terug naar huis toen Randy en Kimberley afsloegen en de Putterweg wilden oversteken. ,,Het zandpad in naar de woning van Randy’s ouders, in het buitengebied. Zij waren de enigen, de rest moest rechtdoor. Er is daar ter plaatse stil asfalt aangelegd en tja, die hedendaagse auto’s maken steeds minder lawaai. Vermoedelijk is ze dat fataal geworden.”

Randy was lid van de motorcrossclub Vol Gas. ,,Nog niet zo lang hoor. Hij reed in de recreantenklasse. Maar zijn vader heeft jarenlang wedstrijden gereden. Hij werd destijds als zesjarig jochie al lid. Het wrange is dat ik daar zondagochtend nog al hardlopend ben gepasseerd. Ik wist toen nog van niets. Pas later op de dag hoorde ik het trieste nieuws. Als vereniging weten we nog niet wat we gaan doen. Waarschijnlijk een condoleanceregister openen.”

Het ongeluk gebeurde voor de ogen van de vriendengroep. Toevallig passerende voorbijgangers schoten meteen te hulp. De twee slachtoffers zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze echter kort daarop bezweken aan hun verwondingen. De geschokte jongeren uit de vriendengroep zijn opgevangen door medewerkers van slachtofferhulp.

De vader van een van de vrienden meldt via de sociale media dat zijn zoon gisternacht overstuur en in shock thuiskwam: ,,Vriend en vriendin dood! Voor zijn ogen geschept door een auto. Tijdens het oversteken. De gang naar het ziekenhuis. Het onvermijdelijke bericht van de arts. Het lijden van de ouders onder ogen. Het besef. Dit had ook mij kunnen overkomen.” De vader wenst verder geen contact met de media.

Tot voor kort speelde de jonge Puttenaar nog in de B1-jeugd van voetbalclub Rood Wit’58. Een vrijwilliger van de club had het trieste nieuws gistermiddag nog niet gehoord: ,,Randy heeft hier inderdaad gevoetbald. Wat een drama dit.”

De politie heeft gisteren een reconstructie uitgevoerd om meer duidelijkheid te verkrijgen over het fatale ongeval. Wel liet een politiewoordvoerder gistermiddag al weten dat de 25-jarige bestuurder uit Ermelo niet heeft gedronken. Vermoedelijk heeft hij de twee, terwijl ze de 80 km-weg overstaken, volledig over het hoofd gezien.