Nieuws/Buitenland
449398
Buitenland

Washington pakt leven weer op na sneeuwstorm

WASHINGTON - Het leven in de Amerikaanse hoofdstad Washington komt na de zware sneeuwstorm van afgelopen weekeinde weer langzaam op gang. Autoriteiten en inwoners van de stad proberen de stad na 36 uur van hevige sneeuwval snel uit te graven. Scholen en overheidsgebouwen blijven maandag nog wel gesloten.

Het kan nog dagen duren voor alle straten weer sneeuwvrij zijn, waarschuwden de autoriteiten. Mensen moeten daarom liefst nog zo veel mogelijk binnenshuis blijven. De tot 'Snowzilla' gedoopte storm teisterde de oostkust sinds vrijdag met harde winden en enorme hoeveelheden sneeuw. De hoofdstad werd zwaar getroffen. In sommige delen viel afgelopen weekeind bijna een meter sneeuw.

Ook New York had zwaar te lijden van de sneeuwstorm. Inwoners van deze metropool mochten zondag de weg weer op. De stad had een reisverbod ingesteld wegens de sneeuwstorm, die aan zeker 29 mensen in de Verenigde Staten het leven heeft gekost. De storm ontregelde ook het leven in Arkansas, North-Carolina, Kentucky, Ohio, Tennessee en Virginia.

Luchtvaartmaatschappijen hadden sinds vrijdag meer dan 12.000 vluchten geannuleerd.