Nieuws
449434
Nieuws

In het nieuws

Nederlands gezin keert terug uit VS met genezen zoontje Nathaniël (2)

De familie Roggeveld vertrok een half jaar geleden naar Amerika. Niet voor een leuke gezinsvakantie, maar voor de behandeling van hun doodzieke zoontje Nathaniël. Vandaag keert de familie terug. VROUW sprak met de moeder van de 2-jarige kleuter.

De kleine Nathaniël is nog geen jaar oud als bij hem neuroblastoom, een zeer agressieve vorm van kinderkanker wordt ontdekt. Ondanks de loodzware behandelingen, is de kans dat hij de ziekte overleeft maar dertig tot veertig procent.

Overlevingskansen

Een behandeling in de Verenigde Staten kan deze overlevingskansen verhogen naar zeventig tot tachtig procent. Maar dat kost geld. Heel veel geld. Aangezien de familie het bedrag van meer dan honderdduizend euro niet kan ophoesten, werden er tal van acties uit de grond gestampt. 

Zo richt oom Sylvano de stichting Nathaniels Victory Foundation op voor zijn kleine neefje, wordt er flink gedoneerd en halen Ajax-fans, die geraakt waren door het ontroerende verhaal van het ventje, tijdens de wedstrijden van hun voetbalclub geld op voor zowel de reis als de behandeling.

En met succes. De honderdduizend euro wordt in mum van tijd opgehaald en de familie vertrekt naar Amerika. Een zware periode van operaties en behandelingen volgt. Nu, een half jaar later, keert de familie terug naar Nederland.

Lees het interview met Nathaniel's moeder en bekijk de foto's hier.