Nieuws/Binnenland
449513
Binnenland

Terugreis gestrande passagiers mijl op zeven

WARSCHAU - Reizigers die zaterdag op weg van Bangkok naar Schiphol zijn gestrand in Warschau, kunnen niet allemaal rechtstreeks terug naar Amsterdam. Onze nieuwsregisseur Willem Schouten was aan boord van de vlucht en vertelt dat er geen vervangend toestel kon worden ingezet.

,,We hebben in Warschau minstens drie uur aan de grond gestaan, totdat we überhaupt wisten wat er precies aan de hand was. Daarna werden we naar een hotel gebracht, maar op de bus moesten we ook nog eens twee uur wachten”, vertelt Willem. ,,Als klap op de vuurpijl bleken ook alle hotelkamers dubbelgeboekt te zijn. Ik liep na een vermoeiende reis mijn hotelkamer in en trof daar tot mijn grote verbazing al een stel op bed aan.”

Volgens onze nieuwsregisseur verliep de afwikkeling erg amateuristisch. ,,De tickets moesten met de hand worden geschreven en van KLM hoefden we weinig service te verwachten.” De terugvlucht is voor elke passagier anders. Veel passagiers kunnen niet rechtstreeks naar Amsterdam en vliegen via Rome, Frankfurt of Wenen. Sommigen kunnen zelfs pas maandag naar huis. Slechts enkelen hebben geluk en vliegen om 13.15 uur Poolse tijd rechtstreeks naar Amsterdam, onder wie ook onze nieuwsregisseur.

De vlucht KL876 moest zaterdag een tussenlanding maken in de Poolse hoofdstad om bij te tanken. Het vliegtuig moest een langere route vliegen nadat een man voor problemen had gezorgd op de vlucht. Hij zou hebben geprobeerd de deur van het vliegtuig te openen. De man werd in Warschau ook aan de politie overgedragen. Het vliegtuig moest uiteindelijk aan de grond blijven omdat de deur door de vliegtuigtrap was beschadigd.