449527
Binnenland

Kampeer- en uittips voor de regio's Limburg & België

Aan het einde van de middag, om 17:00 op RTL4, is het weer zo ver: een nieuwe aflevering van KampeerTV. In deze episode verkent Sanny België en is Loran op ontdekkingsreis in Limburg. Natuurlijk heeft de Reiskrant wat leuke tips voor deze regio's.

Loran zit deze week op Panorama Camping de Gulpenberg; een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes gezien de ligging. De camping ligt in het Zuid-Limburgse Eijsden-Margraten. De gemeente telt 15 mooie dorpen, 13 gehuchten en 13 lieflijke buurtschappen in het zuidelijkste puntje van Nederland.

De regio is een uniek en mooi grensgebied midden in de Euregio. Al fietsend of wandelend kun je dit stukje Nederland ontdekken. Eijsden-Margraten kent verschillende pittoreske dorpjes met historische straatjes en pleinen, romantische kloosters, kastelen en (water)molens. En natuurlijk zijn er volop mogelijkheden voor recreatie op of aan het water van de Maas, de rivier die in de Eijsden Nederland binnenkomt.

Van vissen en zwemmen aan een dagstrand tot aan varen en aanmeren in een jachthaven. Daarnaast verbindt een voet- en fietsveer Nederland met België en het Sint-Pietersberggebied. Aken, Luik en het authentieke Belgische achterland liggen hierdoor op fiets- en loopafstand.

Onderzoek: Limburgers zijn het meest gastvrij

 

België

Sanny bevindt zich in het Belgische Lommel op Vakantieparken Parelstrand en Blauwe Meer. Beide perfecte bestemmingen voor watersportliefhebbers. Vakantiepark Parelstrand beschikt over een recreatieplas waar je heerlijk kunt watersporten en de omgeving van Vakantiepark Blauwe Meer kun je verkennen per kano.

Informatie over Lommel:

Bezienswaardigheden in Lommel: Het Frankisch Marktplein, het Burgemeestershuis, de Leyssensmolen, Groote Hoef, Molenmuseum, Museum Kempenland, Glazen huis en glas museum, Watering museum, Jachthaven, Duitse militaire begraafplaats, Poolse militaire begraafplaats, Bedevaartsoord Mariapark, de Blauwe Kei, evenementenhal De SouvereinNatuur in omgeving Lommel: Regionaal Landschap De Lage Kempen, Kattenbos, Lommelse Sahara Overige bezienswaardigheden: Openluchtmuseum Bokrijk, Domein Kattevennen (Euro-planetarium en Georama) Genk, Nationaal Jenevermuseum Hasselt, Stedelijk Modemuseum Hasselt, Bosmuseum Pijnven Hechtel-Eksel, Vlaams Mijnstreekmuseum en bezoekerscentrum Beringen, Gallo-Romeins Museum TongerenPret- en themaparken: Olmense Zoo Balen, Bobbe-jaanland, Lichtaart, Hidrodoe Herentals, indoor Plopsaland Hasselt, Efteling Kaatsheuvel, Safaripark De Beekse Bergen HilvarenbeekWinkelen in de regio: Lommel, Hasselt, Genk, Tongeren, St. Truiden, Luik, Mol, Turnhout, Herentals, Geel, Antwerpen, Maastricht (NL), Valkenburg (NL), Köln (D), Aken (D) en Wijnegem Shopping Center (overdekt winkelcentrum met 240 winkels bij Antwerpen)

Zuid-Limburg garant voor fietsgenot

Reiskrant over de Belgische Ardennen