Nieuws/Buitenland
449533
Buitenland

Record plasticzakjesketting VS verbroken

MIAMI - In de Amerikaanse plaats Miami zijn zaterdag tijdens het Amerikaans-Nederlandse milieufestival Dutch Wave vierduizend plastic zakjes aan elkaar geknoopt. Het Amerikaanse record voor de langste ketting van plastic zakjes is daarmee verbroken, maakte Maria Westerbos van de stichting Plastic Soup bekend op Twitter.

Het festival was bedoeld om aandacht te vragen voor de problemen door plastic afval in de wereld. Volgens de stichting Ellen MacArthur Foundation is er in 2050 vermoedelijk meer kunststof dan vis in de oceanen te vinden. De industrieën produceren zoveel plastic en de mens gooit er zoveel van in zee, dat de zogenoemde plastic soep alleen maar groeit.

Dutch Wave werd georganiseerd door het stadsbestuur van Miami en het Nederlandse consulaat in de Verenigde Staten. De Nederlandse ambassadeur Henne Schuwer was aanwezig bij de recordpoging.

Today at #DutchWave the US record for the longest chain of plastic bags was set. Congrats Miami @plasticsoupfoun pic.twitter.com/piEULHwOh4— maria westerbos (@mariawesterbos) January 23, 2016