Nieuws/Buitenland
449544
Buitenland

Wrakstuk vliegtuig gevonden in Thailand

BANGKOK - Op een strand in het zuiden van Thailand is zaterdag een wrakstuk van een vliegtuig aangespoeld. De Thaise media speculeren nu dat het wel eens van de bijna twee jaar geleden verdwenen Malaysian Airlines vlucht MH370 zou kunnen zijn.

Het wrakstuk spoelde aan in de provincie Nakhon Si Thammarat, ten zuiden van vakantie-eiland Ko Samui. Het is ongeveer drie meter lang en twee meter breed. Vissers stellen op basis van de mossels die zich aan het wrakstuk hebben vastgehecht, dat het ongeveer een jaar in het water heeft gelegen. De Thaise autoriteiten kunnen echter niet bevestigen dat het überhaupt om een wrakstuk van een vliegtuig gaat.

Onlogisch

Het lijkt onlogisch, omdat vorig jaar bij de oostkust van Afrika op het eiland Réunion al een vleugelflap van MH370 is gevonden, volgens experts authentiek. Het is vrijwel onmogelijk dat er dan ook in de Golf van Thailand een deel opduikt.

Vlucht MH370 verdween bijna twee jaar geleden op een nachtvlucht van Kuala Lumpur naar Peking plotseling van de radar, nadat alle communicatieapparatuur was uitgevallen of uitgezet. Van de 239 inzittenden is nooit meer iets vernomen.

Deskundigen maakten uit satellietdata op dat het toestel is omgekeerd en ruim zeven uur door vloog tot de brandstof boven de zuidelijke Indische Oceaan op was en het in zee stortte.

Een Australisch onderzoeksteam heeft de leiding over de zoektocht. De Nederlandse specialist Fugro zoekt met drie schepen de zeebodem af naar het wrak, tot nu toe zonder resultaat.