449546
Binnenland

D66 is boos op Hachchi

Den Haag/Breda - Op de vijfde dag van het mysterie rond het plots opgestapte D66-Kamerlid Wassila Hachchi, probeert haar partij wanhopig contact met haar te krijgen.

Zo wordt via een huisbezoek alsnog een ontmoeting gepoogd, opdat duidelijk kan worden wat Hachchi bezielt om haar Kamerlidmaatschap zo abrupt aan de wilgen te hangen.

De oud-militair is sinds de aankondiging van haar vertrek afgelopen woensdag nagenoeg onbereikbaar voor D66. Partijleider Pechtold heeft enkele formaliteiten donderdag in een mail kunnen uitwisselen.

Gisteren stuurde Hachchi ineens twee berichten via Twitter de wereld in. Ze verklaarde last te hebben van een pijnlijke hondenbeet. Ook meldde ze dat ze aan het pakken is voor een vertrek naar New York. Dat is opmerkelijk, omdat ze aan D66 steeds heeft gezegd dat ze in Boston aan de slag zou gaan voor de campagne van Hillary Clinton. Uit die hoek is tot op heden geen enkele bevestiging gekomen van Hachchi’s vermeende nieuwe baan.

Pechtold zegt nu dat ze heeft verklaard ’dat het niet de bedoeling is’ om wachtgeld te incasseren. Ze woont momenteel bij haar moeder in Breda. Een aanwezige broer verklaarde gisteren dat Hachchi niet thuis was, maar wilde verder niks kwijt.

De handelswijze van de politica zorgt bij D66 voor onrust en boosheid, omdat de kwestie het imago van de partij beschadigt.