Nieuws/Binnenland
449611
Binnenland

Verkeer eist mensenlevens

BENSCHOP - In verschillende delen van het land zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag mensen om het leven gekomen door ongevallen in het verkeer. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

In het Utrechtse Benschop is een 22-jarige man uit Polsbroek overleden na een ongeval. Agenten zagen na een melding een auto tegen een boom. Ambulancepersoneel vond even later het slachtoffer in de omgeving van het voertuig. Hij is vermoedelijk door de klap uit de auto geslingerd. In de omgeving en in en het nabijgelegen water heeft de brandweer nog gezocht naar mogelijk andere slachtoffers. Er werd niemand aangetroffen.

Bij een eenzijdig ongeval in het Overijsselse Bornerbroek is zaterdagochtend een persoon omgekomen. Ook viel er een gewonde. Mogelijk raakte de auto waarin de slachtoffers zaten rond 07.45 uur door gladheid van de weg bij de Bornsestraat en de Kooiweg, onder de A34. De precieze oorzaak en de identiteit van de slachtoffers worden onderzocht.

Een negentienjarige jongen is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een ongeluk in zijn woonplaats Barneveld. Volgens de politie is hij met zijn auto tegen een boom aangereden. Het voertuig is daarbij in tweeën gebroken.

Er waren geen andere personen bij het ongeval betrokken.