Nieuws/Binnenland
449613
Binnenland

SGP-assistent geschorst om rijgedrag

Nieuwkoop - De SGP-Christen Unie in Nieuwkoop heeft fractie-assistent Laurens Verduijn geschorst nadat op internet filmpjes van hem zijn opgedoken, waarin te zien is dat hij zich levensgevaarlijk gedraagt in het verkeer.

De 18-jarige Verduijn rijdt sinds enkele maanden in zijn oude BMW met een dashcam in het verkeer en filmt in zijn ogen bizarre situaties en zet die op een eigen You Tube-kanaal. Maar op de beelden is juist te zien dat het Verduijn zelf is die meest doldrieste capriolen uithaalt op de weg.

Ñiet alleen is te zien dat voetgangers lijf en leden moeten redden en opzij moeten springen als Verduijn langs raast. Ook haalt hij rechts in, snijdt automobilisten af en claxoneert te pas en onpas om andere weggebruikers de stuipen op het lijf te jagen.

De zaak kwam aan het rollen toen Verduijn op telegraaf.nl voor de rubriek Dashcam een gevaarlijke verkeerssituatie op een rotonde inzond. Daarbij werd hem geen voorrang verleend door een taxibusje en kon de aspirant-bestuurder ternauwernood een aanrijding voorkomen.

Het blijkt zo ongeveer het enige filmpje te zijn waarin Verduijn juist handelt. Fractievoorzitter Elias van Belzen van SGP-Christen Unie was zeer ontdaan toen hij geconfronteerd werd het gedrag van zijn assistent en besloot in te grijpen. ,,Wij snappen de vragen en reacties die ons bereiken over het gedrag van Laurens in het verkeer. Wij constateren dat dit regelmatig niet overeenkomt met de manier waarop men zich in het verkeer dient te gedragen.”

De SGP-Christen Unie besloot daarop dat Verduijn minimaal één maand de fractiewerkzaamheden moet staken. Die periode gebruikt de partij om zich verder beraden over de positie van de gedroomde kroonprins, die als assistent juist verkeersveiligheid in zijn portefeuille had zitten.

Verduijn trok gisteren het boetekleed aan en begrijpt de sanctie. ,,Het is ongepast wat ik gedaan heb en snap dat de partij daar afstand van neemt. Maar de dashcam blijft wel in mijn auto. Dat voor het geval ik de beelden echt een keer nodig heb bij een incident. Maar ik zal ze niet meer gebruiken voor andere doeleinden en daarom heb ik mijn You Tube-kanaal ook uit de lucht gehaald.”

 

Klik hier voor de video