Nieuws
449628
Nieuws

Stelling: ‘Regels rondom milieuzones moeten duidelijker’

AMSTERDAM - Deze week maakte de bestuursrechter bekend dat de milieuzones in de binnenstad van Utrecht gehandhaafd mogen blijven. Dit betekent dat auto’s die niet aan de milieueisen voldoen het centrum voortaan moeten mijden. Is het voor jou duidelijk welke auto’s wel en welke auto juist niet de milieuzone in mogen? Met andere woorden: moeten de milieuzones duidelijker worden?

De KNAC (de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club) en de SSLU (Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht) hadden de rechter ingeschakeld in een poging deze milieuzones terug te draaien. Maar daar gaf de rechter geen gehoor aan.

Milieuzones

De meest gehoorde klacht rondom de zones is het gebrek aan eenduidigheid in de bebording. Er is immers nog geen universeel en nationaal bord dat het begin van een milieuzone aangeeft. Dit komt ook omdat Utrecht en Rotterdam op het moment andere eisen stellen. Wat vindt u? Weet u waar u aan toe bent wat betreft de milieuzones, of heeft u geen idee wat nu precies de spelregels zijn? Laat het weten in de reacties!

De stelling: ‘Regels rondom milieuzones moeten duidelijker’