Nieuws/Binnenland
449637
Binnenland

VAARKRANTREPORTER

Een vuurwapen aan boord?

Piraterij is voor de wereldzeilende Nederlander weer een groot thema. Net nu de internationale  inspanningen in de wateren rond Somalië vruchten lijken af te werpen, en het aantal gevallen van piraterij in de Golf van Aden minder wordt, wordt het probleem van zeeroverij aan de andere kant van de wereld juist weer groter.

Vorig jaar werden twee Nederlandse zeilers langs Zuidamerikaanse kusten met moderne piraten geconfronteerd: een Nederlandse zeilster bij de Colombiaanse kust overleed door gewapende rovers aan boord, terwijl eerder in 2015 bij de Braziliaanse kust een zeiler uit Edam op het water werd vermoord. Door dit soort incidenten laait een oud thema op onder zeilers die verre reizen maken in risico-gebieden. Concreet deze vraag: is het nu verstandig een vuurwapen aan boord  te hebben om je te verdedigen of is dat juist bijzonder dom?

 

Zorgt het aan boord hebben van een vuurwapen ervoor dat je minder snel wordt verwond door criminelen? Of lokt een vuurwapen juist nog meer agressie uit en ben je, als je ermee staat te dreigen, eigenlijk nog veel meer in gevaar dan wanneer je ongewapend bent?

 

Wij willen graag van u weten: gelooft u het aan boord hebben van een vuurwapen ter zelfverdediging tijdens verre reizen? Of bent u er juist expliciet tegen? Laat het ons weten via vaarkrantreporter@telegraaf.nl of ga naar vaarkrant.nl en vul de poll in.