Nieuws/Binnenland
449643
Binnenland

Doet D66-Kamerlid een 'Rehwinkeltje'?

Mysterie Hachchi groter

DEN HAAG - De twijfel groeit over de Amerikaanse baan die het plots opgestapte D66-Kamerlid Wassila Hachchi zegt te hebben. De 36-jarige politica claimt voor de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton aan de slag te gaan, maar de Democraten kunnen dat niet bevestigen.

Onder Nederlandse Amerika-deskundigen wordt inmiddels gesproken van een ’onzinverhaal’ van de politica, waarbij overeenkomsten worden gezien met de affaire rond PvdA’er Peter Rehwinkel. Deze burgemeester van Groningen maakte in 2013 zijn vertrek bekend en beweerde een baan in Barcelona te hebben gekregen als rampenmanager bij het internationaal verbond van gemeenten. De functie bleek echter niet te bestaan.

Het vermoeden bestaat dat ook Hachchi zich op kosten van de Nederlandse belastingbetaler in een Amerikaans verkiezingsavontuur stort: als vrijwilligster. Ze vliegt binnenkort naar Boston voor haar nieuwe ’uitdaging’. Dat is vreemd omdat de Clinton-campagne vanuit New York opereert. In Boston staat slechts een veldkantoor van de Democraten. Bovendien geldt de staat Massachusetts als een democratisch bolwerk, en wordt de campagne in die staat gezien als een gelopen race.

Lees meer in De Telegraaf van vandaag