Nieuws
449644
Nieuws

Liefde drijft expats

Almere - Vergeet de grote kans op werkgelegenheid, de mooie salarissen, de uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden voor werknemers: buitenlandse arbeidskrachten die werk zoeken in Nederland doen dit vooral uit liefde.

Een relatie met een Nederlandse partner is voor bijna de helft van de buitenlandse werknemers de belangrijkste reden om naar hier te emigreren. Zo blijkt uit onderzoek van Unique Multilingual, een in expats gespecialiseerd label van uitzender USG People.

Internationale werkzoekenden hechten er voorts veel waarde aan dat hun nieuwe werkgever hen een Nederlandse taalcursus aanbiedt. Voor 58% van de ondervraagden is dit de reden om zich aan een organisatie te binden. Daarnaast zijn goede arbeidsvoorwaarden (56%) en ondersteuning bij praktische zaken zoals huisvesting doorslaggevend voor het besluit om bij een Nederlandse organisatie te gaan of te blijven werken.

Ruim een derde begint al in zijn vaderland uit te kijken naar een functie in Nederland. Zeker 64% doet dit pas, nadat ze in ons land zijn komen wonen. De grootste uitdaging die internationale werkzoekenden ondervinden bij hun zoektocht naar een serieuze job in Nederland is de mismatch tussen zijn opleiding en werkervaring en de functie-eisen. Ook het ontbreken van een goed zakelijk netwerk ervaren de expats als een handicap bij het vinden van werk.