Nieuws/Buitenland
449660
Buitenland

Seattle zoekt dichtende brugwachter

SEATTLE - De Amerikaanse stad Seattle in de staat Washington aan de westkust zoekt een schrijver die drie maanden lang in een toren van de Fremont Bridge wil wonen. Het mag een dichter zijn, maar ook een romancier of een creatieve auteur van non-fictie is welkom. De brug over het Lake Washington Ship Canal bestaat in 2017 honderd jaar en dat moet feestelijk en vooral ook literair worden beschreven, vindt het gemeentebestuur.

De schrijver krijgt in de toren de beschikking over een ruimte van ongeveer 4 bij 3 meter. De omstandigheden zijn geweldig. Seattle zorgt voor een bureau met stoel, een lamp, airconditioning en ramen met een fantastisch uitzicht. De schrijvende brugwachter incasseert na het volbrengen van de opdracht 10.000 dollar, omgerekend ongeveer 9300 euro.

Nadeel is wellicht het lawaai. De brug in het waterrijke Seattle wordt namelijk dagelijks wel 35 keer opgehaald om een vaartuig door te laten. Voor dat karwei is een professionele brugwachter aanwezig, schrijft de krant The Guardian.