449795
Nieuws

Geldkraan Silicon Valley dicht voor start-ups

Nadat nieuwe technologiebedrijven in Silicon Valley de investeerders jaren bijna niet buiten de deur konden houden, gaat de geldkraan nu dicht.

Het is een onverwachte inperking van kapitaal in de Amerikaanse tech-vallei, dat eerder Snapchat, Uber en Airbnb voortbracht, aldus CB Insights, de gespecialiseerde marktonderzoeker uit New York.

Die trend is na de zomer begonnen en heeft zich sindsdien versterkt.

Minder geld

Durfkapitalisten haken af. Ze investeerden in het vierde kwartaal van vorig jaar $27,2 miljard, 30% minder dan een jaar ervoor. Vorig jaar ging voor $182 miljard naar veelbelovende techbedrijven, maar dat bedrag zal naar verwachting lager uitpakken.

CB Insights wijst in De Tijd op investeringen van de app Foursquare die vorige maand in beurswaarde halveerde. Box en Square gingen eveneens voor een notering op Wall Street, maar koersen sindsdien lager. Onder minder bekende start-ups zou het verval nog groter zijn.

Geslonken

De nieuwe app voor kledingdeals Gilt Groupe zou volgens investeerders aanvankelijk $1 miljard waarde hebben, maar staat nu voor $250 miljoen in de boeken.

Lees al het nieuws over investeringen hier