Nieuws/Opmerkelijk
449817
Opmerkelijk

IJspenisterreur Göteborg houdt aan

Göteborg - De inwoners van het Zweedse Göteborg hechten blijkbaar sterk aan hun ijspenissen. Nadat een al niet geringe piemel eerder deze week van het ijs in een gracht bij het Koningspark was gepoetst, is er een gigantisch exemplaar voor in de plaats gekomen.

De maker van de nieuwe ijspenis is nota bene degene die de oorspronkelijke piemel van het ijs op de gracht had geschrobd. Schoonmaker Emilian Sava had spijt gekregen van zijn daad, zo meldt The Local, en hij wilde berouw tonen door een nog grotere ijspenis te maken. Op de facebookpagina ’Breng de ijspiemel terug’ vroeg hij om suggesties voor plekken om een nieuwe penis in de sneeuw te tekenen.

Sneeuwblazers

Dat is een groot veld in de wijk Vallgraven geworden, waar Sava en enkele collega’s met behulp van sneeuwblazers een ijspenis hebben gemaakt, die zó groot is dat hij alleen vanuit de lucht zichtbaar is. „Op die manier wordt niemand beledigd door de piemel”, aldus Sava.

De leden van ’Breng de ijspiemel terug’ werden bijkans emotioneel als gevolg Sava’s ijspenis. „Ik ben tot tranen toe geroerd”, schreef een gebruiker.