Nieuws
449829
Nieuws

Deel II

Bijzondere Italiaanse hotelkamers

Heb je genoeg van reguliere hotelkamers? Wellicht zijn deze bijzondere hotels van Italië is voor je. Wat dacht je van een overnachting in een chocoladekamer? Of denk eens na over het milieu en ga voor 'groen': slaap in een boom. Als je van kleur houdt of van kunst; voor een ieder is er wel iets. Vandaag deel II.

Etruscan Chocohotel – Umbrië

Bij binnenkomst krijg je meteen een onweerstaanbaar verlangen naar chocolade. Waarom dat is? Zodra je het hotel betreedt, komt de onmiskenbare geur van chocolade je tegemoet. In de lobby heb je de Chocostore, met producten uit de beste chocoladefabriek van Perugia. De kamers zijn ook ingericht volgens dit thema: lampen waar de choco uitstroomt, bedden met hoofdeindes in de vorm van een chocoladereep, beddengoed waarop in kleine lettertjes het woord chocolade staat geprint en meubilair in de kleuren van deze lekkernij. Voor de liefhebber is het Chocohotel als een droom die uitkomt.

 

 

Casa sull’Albero – Lombardije

De naam Casa sull’Albero verwijst naar een boomhut en dat zegt eigenlijk alles al. Een boomhut ademt één en al natuur en leven. Dankzij de vele grote ramen waarmee de kamers zijn uitgerust, heb je een werkelijk adembenemend uitzicht over het Comomeer en de prachtige tuinen. Probeer de 'Honesty Kitchen' waar je 24 uur per dag terecht kunt en waar je alles mag pakken wat je lust. Als je klaar bent hoef je alleen maar eerlijk op te schrijven wat je allemaal gegeten en gedronken hebt.

 

 

Abalì Gran Sultanato – Sicilië

Eén van de meest bijzondere hotels in Italië vind je in Palermo op Sicilië. Het Abalì Gran Sultanato is een kleurrijke Bed & Breakfast, ingericht in de sfeer van Arabische sultanaten, dus vandaar ook de naam. Door de typische hemelbedden, gordijnen, spiegels, bubbelbaden en traditionele Arabische aankleding zal je je afvragen of je nog wel in Italië bent. Bijzonder is ook de ontbijtzaal met die enkele lange tafel die slingerend in bochten van het ene naar het andere eind loopt.

 

 

Art Hotel Atelier sul Mare – Sicilië

Kunstliefhebbers worden hier helemaal verwend in dit kunstmuseumhotel. De kamers zijn ingericht met werken van hedendaagse kunstenaars. De schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur zijn op een unieke manier samengevoegd om de fraaiste ruimtes te creëren. De gedachte is niet om de kunstwerken te tonen aan de gast, maar om de gast ermee te omarmen. Pas bij het betreden en bewonen van de ruimte is het kunstwerk compleet. Een mooie filosofie achter dit in het dorpje Castel di Tusa gelegen hotel, in de provincie Messina. Zoek vluchten naar Catania en ontdek de kunstwerken van het Art Hotel Atelier sul Mare.

 

 

Sextantio Le Grotte della Civita – Basilicata

Wie kent de beroemde Stenen van Matera nou niet? Wereldwijd wordt dit stadje benijd en als je naar Matera in de regio Basilicata komt, weet je waarom. Wat velen echter niet weten is dat hier ook het eerste hotel in Italië staat dat is uitgehouwen uit de rotsen. Je kunt hier dus slapen in de rotsen en de oude, plechtige sfeer van deze historische plek ervaren. Het ontbijt wordt geserveerd in een 13 eeuwse rotskerk!

 

 

Covo degli Angioini – Campanië

In het centrum van Napels, nabij het kasteel van Anjou, tref je dit gezellige, luxueuze hotel. De suites hebben een eigen thema en alle appartementen zijn uitgerust met een keukentje. De luxere kamers hebben zelfs een jacuzzi en verder word je hier verwend met allerlei moderne snufjes. Het is een chique geheel in moderne rode, witte en zwarte kleurschakeringen. Bijzonder is natuurlijk ook de ligging: hartje stad, vlakbij het middeleeuwse Castel Nuovo (Nieuw Kasteel) en het 17 eeuwse Koninklijke Paleis van Napels. De metro is ook op loopafstand.

 

 

Hotel San Luis – Trentino-Zuid-Tirol

Speelde jij als kind ook veel in bomen? Voor velen is het een droom om vanuit een kleine boomhut de wereld beneden te observeren zonder zelf gezien te worden. In Hotel San Luis Merano kun je echt overnachten in een boom. Is dat even een alternatieve slaapplek! De chalets zijn vijf tot tien meter boven de grond in bomen gebouwd, heerlijk om een vakantie door te brengen en zo dicht in contact te staan met de geluiden en geuren van de natuur.

 

 

Dit waren de 15 meest bijzondere hotels van Italië volgens Momondo. Deel I gemist? Klik dan hieronder!

Bijzondere Italiaanse hotelkamers deel I