Nieuws/Binnenland
449838
Binnenland

Huis raadslid Yerseke bekogeld

Yerseke - De woning van een raadslid in Yerseke, Andries Jumelet, is donderdagavond beklad met eieren. Ook hebben onbekenden vuurwerk voor zijn huis afgestoken. In de brievenbus zat een briefje met de test: “Yerseke zegt nee tegen azc, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningenactie".

De vrouw van het raadslid van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Reimerswaal, waar Yerseke deel van uitmaakt, zamelt handtekeningen in voor een tijdelijke kleinschalige opvang van vluchtelingen in het voormalige bejaardenhuis ‘Vredelust’ in Yerseke. Jumelet heeft hierover een motie ingediend.

Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal is geschrokken. ,,Het is volstrekt onacceptabel dat er bij het huis van een ChristenUnie-raadslid en zijn echtgenote vuurwerk is afgestoken en dat het besmeurd is met eieren. Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd. Ik roep getuigen op om de politie te informeren zodat we de dader(s) kunnen opsporen'', aldus de burgemeester.