Nieuws/Binnenland
449844
Binnenland

Fout in Windows 10 laat games crashen

Er is een fout opgedoken in Windows 10 die pc-games laat crashen. De bug zit in een testversie van het systeem, maar deze is al wel naar gebruikers verstuurd die aan het testprogramma meewerken.

Spellen stoppen met werken in deze versie van Windows als ze opgestart worden in een venster en daarna naar volledig scherm gaan. Het gaat om grote titels als Fallout 4, The Witcher 3, Tomb Raider en Assassin’s Creed.

De bug komt specifiek voor in versie 1102 van Windows 10. Deze is eerder deze week automatisch naar testers verstuurd. Iedereen kan een tester worden, door jezelf op te geven voor het Windows Insider-programma. Het gaat in dit geval om zogeheten ’fast ring’-testers die zo snel mogelijk een nieuwe versie willen ontvangen.

Build 1102 is nog niet verstuurd naar de zogeheten ’slow ring’-testers, die meer stabiele versies van het besturingssysteem krijgen. De verwachting is dat deze fout wel uit de OS is gehaald tegen de tijd dat de slow ring-versie wordt gedistribueerd. De kans is dan ook klein dat hij in de uiteindelijke variant zal zitten.