Nieuws/Buitenland
449852
Buitenland

Bloedige gevechten na aanslagen Somalië

MOGADISHU - Door aanslagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker zeventien burgers om het leven gekomen. Ten minste vijf gewapende mannen vielen daar donderdag een hotel en een restaurant aan. Daarop braken gevechten uit die volgens de politie tot in de vroege ochtend duurden.

De aanvallers schoten volgens de politie lukraak om zich heen. "De aanval duurde ongeveer zeven uur", zei een politiemedewerker, die sprak over zeker zeventien burgerdoden. Volgens een andere politieman zijn minstens 25 personen om het leven gekomen. Veiligheidstroepen konden de terroristen uiteindelijk uitschakelen.

De aanval is opgeëist door de terreurbeweging al-Shabaab. Strijders lieten volgens de politie tegen zonsondergang een eerste autobom afgaan bij het restaurant. Later zou nog een tweede ontploffing zijn gevolgd.

Eerder deze maand werd het Afrikaanse Burkina Faso al opgeschrikt door een vergelijkbare aanslag. Daar kwamen tientallen mensen om het leven bij een aanval op een hotel en restaurant in hoofdstad Ouagadougou. Terroristen schoten eerst om zich heen en hielden daarna mensen in gijzeling. Ook een 67-jarige Nederlander overleefde het geweld niet.