Nieuws
449913
Nieuws

De Vrienden van Amstel LIVE!

Feest voor oren en ogen

Rotterdam - De Vrienden van Amstel LIVE! 2016 is donderdagavond daverend van start gegaan. De concertreeks biedt dit jaar een winnende combinatie van vorm en inhoud.

De inhoud, dat zijn uiteraard de artiesten als je het hebt over De Vrienden van Amstel LIVE!. Aanwezig in alle soorten en maten. Zo waren er explosieve optredens van debutanten als Kensington en Typhoon. Ook Claudia de Breij maakte voor het eerst haar opwachting in Ahoy, vocaal en op gitaar vergezeld door Dinand Woesthoff van voorheen Kane.

Comeback

Bijzonder was ook de eenmalige comeback van Acda & De Munnik. Het duo nam vorig jaar al afscheid, maar de afspraak ook nog uit te zwaaien tijdens 'De Vrienden' stond toen al, hoorden we in de wandelgangen. Een minimaal fluitconcert voor hun hit Amsterdam slikten de twee met een glimlach.

Ondertussen viel het publiek ook van de verbazing in de andere om wat ze allemaal zagen, want de vorm mocht er zijn dit jaar. Onder meer van vuurwerk, ontelbare veel LED-schermen, maar ook van complete podia die over de hoofden heen zweefden en een inklapbare bar op het mainstage. Helemaal genieten werd het toen DI-RECT spectaculair de lucht ging om dj Fedde le Grand bij te staan. De vliegende piano - vast onderdeel de laatste jaren - viel bij die circustoestanden enigszins in het niet.

Veteranen

Met verder bijdragen van Nielson, Kenny B, Mr. Probz en danser Timor Steffens kon de koek niet op. De veteranen Rob de Nijs, Guus Meeuwis en De Dijk lieten zich gelden. En opvallend sterk was ook 3JS. In een eerbetoon aan U2 liet zanger Jan Dulles horen dat er een uitstekende Bono in hem schuilt.

De Vrienden van Amstel LIVE! 2016 bestaat uit negen shows in totaal. Voor volgend jaar staan er ook alweer zeven op de planning, waarvoor gisteren al de laatste kaart werd verkocht. Het succes houdt dus aan voor wat ook wel de 'grootste kroeg van Nederland' wordt genoemd.