Nieuws/Binnenland
449936
Binnenland

Eis 15 jaar voor ombrengen echtgenote

ROTTERDAM - Tegen de 26-jarige Adeel D. uit Rotterdam is donderdag bij de rechtbank in Rotterdam vijftien jaar cel geëist voor doodslag op zijn 25-jarige echtgenote. Na zijn daad zou de man het stoffelijk overschot hebben begraven in de bossen bij het Drentse Ruinen.

Twee 22-jarige handlangers van de verdachte die zouden hebben meegeholpen aan het wegmaken van het lichaam hoorden zes maanden en een jaar tegen zich eisen.

Het slachtoffer was een Pakistaanse importbruid. D. en Yasmeen, zoals de vrouw heette, waren in 2009 getrouwd. De vader van D. had de bruid uitgekozen. Het echtpaar kreeg twee kinderen. Ze woonden in bij de ouders van D.

Het was geen gelukkig huwelijk. Yasmeen werd geslagen en voelde zich onderdrukt door de familie van D. Met hulp van de politie vluchtte ze naar Amsterdam. Daarmee zou in de ogen van D. de eer van zijn familie zijn aangetast.

In januari 2015 verdween de vrouw. Een maand later werd haar lichaam gevonden. Ze was gewurgd. D. ontkent dat te hebben gedaan. De zaak gaat vrijdag verder.