Nieuws/Opmerkelijk
450031
Opmerkelijk

Buschauffeur geroemd om helpen oude vrouw

CORK - Een Ierse buschauffeur heeft een goede daad verricht waar hij inmiddels wereldwijd voor wordt geroemd. Toen een oude vrouw zijn bus uitstapte, merkte chauffeur William dat haar veters los waren geraakt. Hij zag dat ze te wankel was om zelf haar veters weer te strikken, dus stapte William uit om de oude vrouw hiermee te helpen.

Passagier Clara O’Brien viel de actie op en plaatste woensdag een foto op Facebook die inmiddels meer dan 75.000 keer leuk is gevonden en meer dan 8000 keer is gedeeld met talloze hartverwarmende reacties.

Op de facebookpagina van de busmaatschappij, waar de chauffeur voor werkt, zette ze bij de foto: „Ik wil graag een van jullie buschauffeurs die om 15:40 uur reed tussen CIT en Kent mijn complimenten geven. Een bejaarde vrouw struikelde bij het uitstappen van de bus. De chauffeur merkte, toen de vrouw op straat stond, op dat haar veters niet meer gestrikt waren.”

„Hij zette de bus aan de kant, stapte uit, en hielp de vrouw met het strikken. (...) Het is erg lang geleden dat ik iemand zoiets aardigs heb zien doen. (...) Jullie chauffeur heeft mijn dag helemaal goed gemaakt”, aldus Clara O’Brien op Facebook.

Deze actie krijgt wereldwijd lovende reacties op Facebook. Noreen Hurley zegt onder de foto dat de chauffeur haar broer William moet zijn geweest. „Hij houdt van zijn baan en respecteert iedereen die zijn bus inkomt. Hij is opgegroeid om voor oudere mensen altijd respect te tonen,” aldus Hurley.

De busmaatschappij bedankt O’Brien voor het delen van de hartverwarmende actie van chauffeur ’Willie’. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Hi! I want to commend one of your bus drivers who was driving the 205 service from CIT to Kent Station at 15:40. As an...Posted by Clara O'Brien on  Wednesday, January 20, 2016