Nieuws
450042
Nieuws

Nederland topper in Europese appindustrie

Wie een app wil, moet in Nederland zijn. In ons land zijn namelijk relatief veel mensen werkzaam in de zogeheten appindustrie. Er zijn maar liefst 125.200 banen in deze sector, zo blijkt uit onderzoek van Progressive Policy.

Hiermee staat Nederland op de vierde plek in Europa als het gaat om aantallen banen in deze sector. Alleen Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk staan boven ons. Relatief gezien staat Nederland op de derde plek, achter Finland en Noorwegen. In ons land is namelijk 1,5 procent van de banen in de appsector.

Europa loopt nog wel achter op de Verenigde Staten. Hier zijn 1,66 miljoen appbanen, terwijl Europa het moet doen met 1,64 miljoen. En aangezien er in Europa meer mensen wonen dan in de VS, is het percentage (0,7 procent) ook lager dan aan de andere kant van de oceaan (1,2 procent).

Het aantal Android-ontwikkelaars is iets groter dan het aantal programmeurs voor iOS, maar het ontloopt elkaar niet veel. Daarbij is er veel overlap: de meeste ontwikkelaars werken aan apps voor beide platformen.