Nieuws/Binnenland
450068
Binnenland

'Jesse neergestoken na ruzie'

KLOOSTERBUREN - De man en de vrouw die worden verdacht van het doden van de 28-jarige Jesse van Wieren, zeggen dat zij hem hebben neergestoken tijdens een ruzie in het huis van de mannelijke verdachte in Kloosterburen. Volgens het Openbaar Ministerie is het voorarrest van de twee verdachten met 90 dagen verlengd.

Zowel de man (25) als de vrouw (27) zouden geweld hebben gebruikt. Volgens de advocaat van Rhowan P., Erik de Mare, was ook Jesse gewelddadig. De inwoner van Kloosterburen had de twee midden in de nacht thuis opgezocht. Of hij de twee bezocht vanwege een eerder treffen of om iets bij de drugsverslaafde P. te halen, wil De Mare niet zeggen.

„Mijn cliënt en zijn vriendin zijn zich na de steekpartij rot geschrokken en hebben Jesse toen in de tuin begraven”, aldus De Mare.

P. wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum om meer duidelijkheid te krijgen over zijn psychische gesteldheid.

Jesse van Wieren verdween in de nieuwjaarsnacht na een kroegbezoek in het Groningse Kloosterburen. Hij vertrok rond 04.00 uit het café naar huis in het naburige Leens, maar daar kwam hij niet aan. Zijn lichaam werd uiteindelijk gevonden in de tuin van de mannelijke verdachte.