Nieuws
450090
Nieuws

Oculus-oprichter aangeklaagd door ex-werkgever

Palmer Luckey, oprichter van virtual reality-bedrijf Oculus, moet voor de rechter verschijnen in een zaak die tegen hem aangespannen is door een voormalig werkgever. Total Recall Technologies claimt namelijk dat Luckey technieken gebruikt heeft waarvoor hij een geheimhoudingsverklaring getekend had.

Total Recall Technologies huurde de VR-pionier in 2011 in om een zogeheten ’head mounted display’ te maken, oftewel een scherm dat op het hoofd gedragen kan worden. Voor deze opdracht ontving hij van het bedrijf feedback op zijn prototypes. Toen hij in 2012 echter zijn financieringscampagne op Kickstarter lanceerde om Oculus van de grond te krijgen, zou hij volgens het bedrijf gebruik hebben gemaakt van informatie uit deze feedback.

Luckey werd ook nog beschuldigd van fraude en enkele andere misstappen, maar de rechter heeft bepaald dat deze claims niet gegrond zijn en dat deze zaken dan ook niet doorgaan. Hij zal dan ook enkel voor contractbreuk worden aangeklaagd.

De Oculus-oprichter, die zijn bedrijf in 2014 verkocht aan Facebook, claimt dat zijn voormalig werkgever slechts wil meeprofiteren van het succes van zijn nieuwe vondsten.

De Oculus Rift, de bril die zijn bedrijf heeft ontwikkeld, is momenteel te bestellen. De eerste exemplaren worden eind maart geleverd.