Nieuws
450099
Nieuws

Google Maps brengt Mont Blanc in kaart

MOUNTAIN VIEW - Het Mont Blancmassief is toegevoegd aan Google Maps. Dat maakte het techbedrijf uit Mountain View donderdag bekend op de eigen website.

''Een van Europa's hoogste bergen en het wilde gebied rondom de beroemde bergketen is het terrein van gepassioneerde bergbeklimmers en onverschrokken avonturiers. Vanaf vandaag kun je in Google Maps van dichtbij, in 360-graden-beeld, de adembenemende schoonheid van de Mont Blanc aanschouwen'', staat in de persverklaring.

Om de berg en het omliggende gebied in kaart te brengen, werkte Google samen met 'wereldberoemde alpenfotografen, skiërs, bergbeklimmers en renners'. Naast 360-graden-beeld, zijn er ook filmpjes beschikbaar. Zo kun je mee rennen met Kilian Jornet, die het record in handen heeft van het snelst de Mont Blanc op- en afrennen, en mee een ijswand opklimmen met Laetitia Roux.

Klimaatverandering

Google vraagt ook aandacht voor hoe klimaatverandering de gletsjers van de Franse berg doet smelten. ''Deze Street View is tegelijkertijd een digitaal verslag van de Mont Blanc zoals het er vandaag de dag uitziet. Toekomstige enthousiastelingen en wetenschappers kunnen zo terug in de tijd kijken en zien hoe de berg is veranderd.''

Een keer eerder werd een dergelijk groot project ondernomen. Vorig jaar bracht Google El Capitan (een verticale rotsformatie van 900 meter hoog) in Yosemite National Park in Californië in kaart.