Nieuws/Binnenland
450160
Binnenland

Koudste nacht: -12,3 graden!

Het heeft vannacht recordstreng gevroren voor deze winter. In Nieuw-Beerta daalde het kwik tot min 12.3 graden. Dat is de vierde opeenvolgende nacht met strenge vorst aldaar. Elders kwam het ook tot strenge vorst in het noordoosten. Op andere plaatsen was de vorst matig tot licht.

Het blijft vandaag nog lange tijd onder nul in het binnenland. Er is op veel plaatsen mist en lage bewolking ontstaan. Dat gebeurt onder de vleugels van een hogedrukgebied ten oosten van Nederland. In het noordoosten van ons land kan inmiddels op ondiepe wateren worden geschaatst.

Het blijft vandaag wel droog. Aan zee en in het zuiden waar het mogelijk vanmiddag wat opklaart, liggen de temperaturen rond nul tot plus 3 graden, elders tussen nul en min 3. Vanavond koelt het weer snel af. Komende nacht vriest het licht tot matig. Vrijdag is het eerst nog droog. Er schijnt een flauw zonnetje en vanuit het westen raakt het bewolkt. Er staat een erg koude zuiden tot zuidoosten wind. In de namiddag en avond volgt er neerslag. Dat kan zowel regen, ijzel als sneeuw zijn. De temperaturen lopen langzaam op.