Nieuws
450178
Nieuws

Deel I

Bijzondere Italiaanse hotelkamers

Als je even genoeg hebt van de reguliere hotelkamers en je wel eens iets anders wilt proberen, dan kun je wellicht kiezen uit deze lijst van meest bijzondere hotels van Italië. Wat dacht je van een overnachting in een vuurtoren? Of misschien iets adellijker, een weekendje in een kasteel? Of denk eens na over het milieu en ga voor 'groen': slaap in een boom. Als je het traditioneel en simpel wilt houden kun je ook een trullo nemen, een typische droge stenen hut.

Faro Capo Spartivento – Sardinië

Het is wellicht de enige vuurtoren in Italië die als hotel fungeert en tegelijk is dit het meest bijzondere hotel op Sardinië. Het is een hele ervaring om in de voetsporen van de vuurtorenwachter te treden die hier ooit de scepter zwaaide. Hoewel de vuurtoren nog steeds actief is en de lichtstraal dienst doet om de route voor schepen bij te lichten, woont de vuurtorenwachter hier niet meer. Tegenwoordig is het een hotel met 6 junior suites, een grote tuin met een eeuwenoude olijfboom en een fraaie infinity pool. Het hotel is het gehele jaar door te boeken.

 

 

Trulli Holiday Resort – Apulië

Als we het hebben over bijzondere hotels in Italië, dan moet je echt ervaren hoe het is om te slapen in een trullo in het dorpje Alberobello, in de zuidelijke regio Apulië (Puglia). Trulli zijn typische, droge stenen hutten die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Is je nieuwsgierigheid gewekt en lijkt logeren in een trullo je wat? Probeer dan een kamer bij het Trulli Holiday Resort te vinden.

 

 

Torre della Botonta – Umbrië

Stel je voor dat je in een ander tijdperk leeft: in het landhuis Torre della Botonta waan je je echt in de Middeleeuwen. In het hart van de streek Umbrië ligt dit historische bouwwerk in het dorpje Castel San Giovanni, ergens tussen Trevi en Spoleto. De kamers hebben een klassieke inrichting die uitstekend past bij de stenen gewelven en de ruimtes zijn getooid met natuurlijke vezels. Voor een romantisch diner bij kaarslicht is de toren van dit kasteeltje een perfecte plek.

 

 

Motel K – Lombardije

Het belangrijkste kenmerk van Motel K in Lombardije is dat het vele werelden bijeenbrengt. In de ene suite waan je je in het bruisende hart van Manhattan en in de andere zit je middenin het serene en romantische Santorini. Je kunt hier duizend-en-één Arabische nachten ervaren of een rondreis maken door Rome of een bezoekje brengen aan Thailand. Je ziet hier van alles, van helderblauwe lagunes tot groene grotten. De suites hebben allemaal een eigen thema en er is met een scherp oog voor detail. Werkelijk alles is gedaan om het de gasten naar de zin te maken. Motel K is een uitstekende keus als je een aparte ervaring wenst. Ook al is het maar voor één nacht.

 

 

I-Suite – Emilia Romagna

De naam van dit hotel aan de Rivièra van Rimini in Noord-Italië doet al vermoeden dat je hier een modern en innovatief ontwerp voorgeschoteld krijgt. En inderdaad, Hotel I-Suite is van top tot teen met een flinke dosis creativiteit en smaak ingericht. Dit hotel biedt je een ervaring als geen ander. Fraai is het unieke spel van licht en witte muren en let ook op het uitzonderlijke zwembad. I-Suite ligt langs de boulevard van Rimini met uitzicht over de Adriatische Zee.

 

 

Quid Hotel – Trento

Op het eerste gezicht zal men zich afvragen waarom dit hotel in het lijstje staat, want hier lijkt niet veel bijzonders of vreemds aan. Het Quid Hotel is echter zeer uniek en innovatief en het is gebaseerd op een groene filosofie die de bescherming van het milieu hoog in het vaandel heeft staan. Men gebruikt hier biologische producten en volgt een beleid dat is gericht op matiging en het recyclen van afval. Tegelijkertijd zijn de technische snufjes van hoog niveau. Hotel Quid is bij uitstek een goede, uitzonderlijke verblijfplek in de maanden november tot januari, wanneer de beroemde kerstmarkt in Trento wordt gehouden.

 

 

iRooms – Lazio

De vertrekken van dit hotel hebben de blik op de toekomst gericht: geometrische ontwerpen, Ledverlichting, hypermoderne badkamers en elke kamer heeft een iPad. Uiteraard is de WiFi gratis, dus techneuten en reizigers die altijd online willen zijn, zullen zich hier prima thuis voelen. De centrale ligging in hartje Rome is wel zo prettig als startpunt voor je excursies door de stad. En daarna even op social media melden hoe het was...

 

 

Castello di Felino – Emilia Romagna

In de regio Emilia-Romagna kun je een nacht doorbrengen in een kasteel, misschien in het gezelschap van je geliefde. Het Kasteel van Felino geeft je hiertoe de gelegenheid. Het is gelegen op het platteland en wordt omringd door eeuwenoude muren. Dit is een perfecte locatie voor een romantisch uitstapje, maar zelfs als je alleen komt zal jij je hier niet vervelen. Er heerst een prettige, warme sfeer in het kasteel, de tuinen zijn prachtig en het omliggende landschap biedt uiterst fraaie plaatjes.

 

 

 

Dit zijn lang niet alle bijzondere hotels van Italië. Morgen deel II!

Bron: Momondo