Nieuws/Binnenland
450253
Binnenland

Onduidelijkheid over voortbestaan WKE

EMMEN - Het is onduidelijk of amateurvoetbalclub WKE blijft bestaan. De Emmense vereniging verklaarde zichzelf woensdagavond failliet, maar tegen RTV Drenthe liet de kersverse voorzitter weten dat er toch nog een reddingspoging komt.

Het bestuur van de club informeerde woensdag de leden over het faillissement, nadat alle pogingen om het bankroet te voorkomen waren mislukt. Alle panden van de club gaan op slot en komend weekend zal niemand voetballen, was de boodschap. Maar de leden wilden daar niet aan en kozen direct een nieuwe voorzitter, Tjeerd Boonstra. "Ik kon dit niet laten gebeuren. Het geld gaat er komen. Dat lukte ons de vorige keer, dus nu ook", aldus de nieuwe clubleider.

WKE is de huidige lijstaanvoerder in de topklasse, het hoogste amateurniveau. Onduidelijk is nu of er zondag gespeeld wordt of niet, en of de resultaten gehandhaafd blijven of worden geschrapt.

Woonwagen Kamp Emmen, zoals de club voluit heet, werd in juni 1966 opgericht. In 2009 werd de club Algemeen amateurkampioen van Nederland.