Nieuws
450324
Nieuws

Facebook opent VR-lab in Pittsburgh

Facebook opent binnenkort een nieuwe onderzoekslab in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Het lab is technisch gezien van dochterbedrijf Oculus en gaat zich richten op het verbeteren van de virtual reality-ervaring en het vinden van nieuwe toepassingen voor de techniek.

Het sociale netwerk nam in 2014 Oculus, het bedrijf achter één van de eerste VR-brillen voor consumenten, over. Vooral oprichter Mark Zuckerberg heeft zich uitgesproken over de mogelijkheden die virtual reality biedt, ook buiten gaming, waar Oculus zich momenteel voornamelijk op focust.

De reden dat het lab in Pittsburgh gevestigd wordt, is omdat daar ook de Carnegie Mellon-universiteit is. Deze staat bekend om zijn hoogwaardige technische opleidingen. Oculus heeft dan ook vacatures open staan voor het lab voor ondermeer ’computer vision’-specialisten en post-docorale onderzoekers.

De Oculus Rift komt eind maart uit voor consumenten. Het apparaat kost €699 en dat is nog buiten de kosten voor een krachtige pc gerekend, die nodig is om VR-games mee te spelen.