Nieuws
450334
Nieuws

Onder de hamer: 'Gecrashte' Ferrari Enzo kost de hoofdprijs

AMSTERDAM - Deze Ferrari Enzo heeft een heftig verleden. Door een extreme crash in 2006 bestond de Enzo zelfs uit twee delen. Er was een uitgebreide operatie voor nodig om hem weer op te lappen. Nu de Ferrari weer helemaal kerngezond is, gaat hij onder de hamer voor meer dan 1,5 miljoen euro!

In 2006 verloor Stefan Eriksson, de voormalig topman van het omstreden gamebedrijf Gizmondo, de macht over het stuur van zijn rode Enzo tijdens een dragrace met een Mercedes-Benz SLR McLaren op de Pacific Coast Highway. Hij crashte, met als gevolg dat de Enzo in twee delen brak. Klaar voor de schroothoop was de auto niet, want economisch gezien was hij niet total loss. De auto werd daarom door Ferrari Technical Assistance Service hersteld. Ferrari heeft vrijwel alles moeten vernieuwen en de kleur rood werd gewijzigd in zwart.

Extreem prijzig

Net zoals alle andere Ferrari’s zijn ook Enzo’s tegenwoordig extreem prijzig. Veilinghuis RM Sotheby’s verwacht dat deze rasechte sportwagen 1,5 tot 2,0 miljoen euro op gaat leveren. Heb jij dat over voor een auto met zo’n heftig schadeverleden? Weten hoe de Ferrari Enzo er tegenwoordig uitziet? BEKIJK DE FOTO'S OP AUTOVISIE.NL