450386
Binnenland

Zeg het met bloemen

Op een steenworp afstand van Schiphol ligt Aalsmeer; de grootste marktplaats voor bloemen en planten. De bloemenveiling is een wereld op zich. Wilt u een keertje langskomen, dan moet u vroeg uit de veren want, hoe vroeger u komt, hoe meer u ziet. Het bedrijf is in de ochtenduurtjes volop in bedrijf.

Vanaf 07.00 uur is het een drukte op de vloer. U zult verbaast staan over de enorme hoeveelheid prachtige bloemen, afkomstig uit bijna 50 landen, die iedere dag verhandeld worden. Als bezoeker van Royal FloraHolland kunt u het hele veilproces volgen vanaf een speciale galerij. U staat in het centrum van de internationale bloemenhandel, een hele speciale ervaring. De veiling is geopend voor publiek op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 7.00 tot 11.00 uur en op donderdag van 7.00 tot 9.00 uur.

Rondleidingen

Niet graag in uw eentje de veiling door? Dan kunt u Royal FloraHolland ook onder begeleiding van een professionele gids bezoeken. De veiling gezien? Dan kunt u er nog een paar uitjes aan vastplakken. Met de Combikaart Aalsmeer is het mogelijk drie toeristische hoogtepunten te bezoeken. Vanaf 07.00 uur start u bij de bloemveiling. Daarna, vanaf 10.00 uur, kunt u de Historische tuin in waar op 13.000 m2 de levende historie van Aalsmeer te zien is. Om 13.30 uur stapt u op de boot van Westeinder Rondvaart voor een ontdekkingstocht op de Westeinderplassen. www.floraholland.com

Rozen & Radijs

Nog meer bloemen en planten. Dit weekend organiseert Rozen & Radijs te Burgerveen, een kwartiertje rijden vanaf Aalsmeer, het ’Volg je Hart’ festival. De tuin van deze kwekerij is aangekleed met allerlei exotische bloemen en planten. Vanaf vandaag, 21 januari, is deze bloemenexpositie open voor publiek. Op zaterdag en zondag is aansluitend het ’Volg je Hart’ festival. Op beide dagen kunt u vanaf 10.00 uur meedoen aan creatieve workshops zoals bloemschikken, kookworkshops, schilderen en potten bakken. Ook zijn er workshops met meer diepgang zoals mindfulness, face reading, klankschalenworkshop, beauty en wellness. Entree is gratis, voor deelname aan de workshops kunt u een strippenkaart kopen.

 

www.rozenenradijs.nl