Nieuws/Binnenland
45065
Binnenland

Twee waarschuwingsschoten gelost

Gevangene ontsnapt uit ziekenhuis Rotterdam: handboei zit nog vast aan linkerhand

Elias Adahchour wordt gezocht

Elias Adahchour wordt gezocht

Rotterdam - UPDATE 17.15 uur - Met speurhonden, agenten op straat en een helikopter is de politie in Rotterdam op zoek naar een ontsnapte gevangene. De 24-jarige Elias Adahchour nam woensdag om 13.30 uur de benen vanuit het Sint Franciscus Gasthuis, waar hij voor behandeling naartoe was gebracht. Hij loopt rond met boeien om zijn linkerhand.

Elias Adahchour wordt gezocht

Elias Adahchour wordt gezocht

De man was onder de hoede van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Begeleiders hebben twee waarschuwingsschoten gelost om hem tegen te houden, vertelde een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het weerhield de man er niet van zijn vlucht voort te zetten.

Elias Adahchour wordt verdacht van twee schietpartijen in Rotterdam, op 4 en 9 december. Daarbij vielen meerdere gewonden.

Signalement

De politie heeft een Burgernetmelding verspreid. Adahchour heeft littekens op zijn rechterhand, rechts op zijn borst een litteken van een messteek en links in zijn oksel en zij. De lichtgetinte draagt een donkere spijkerbroek en had tijdens zijn ontsnapping een handboei om zijn linkerhand.

Hij draagt een korte, donkere jas en draagt zwarte schoenen. Bij zijn ontsnapping heeft Elias Adahchour mogelijk door sloten moeten waden, waardoor zijn kleding nat kan zijn. Wie hem ziet, moet vooral niet zelf actie ondernemen, waarschuwt de politie.