Nieuws/Buitenland
450736
Buitenland

Kleding carnaval: geen jihadisten of cowboys

MÖNCHENGLADBACH - Naarmate het carnaval nadert, maakt de Duitse politie zich steeds grotere zorgen over de handhaving van de openbare orde en de veiligheid. De politie geeft dinsdag als dringend kledingadvies niet het carnaval te gaan vieren verkleed als jihadist of cowboy. Dat kan tot misverstanden leiden wanneer agenten 'carnavalsbomgordels' aanzien voor echte.

Een woordvoerder van de politie in Mönchengladbach zei tegen de krant Rheinische Post dat men gerust als jihadist thuis mag hossen, maar op de openbare weg is dat geen goed idee. Ook de politie van Düsseldorf raadt de carnavalsvierder sterk af zich in jihadistentenue in het feestgedruis op straat te storten. De politie van Keulen waarschuwt dat feestvierders in verdachte uitdossingen door de politie staande worden gehouden en gecontroleerd.

De autoriteiten in de West-Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn na de massale aanrandingen rond het Nieuwjaar in Keulen bezorgd dat zich met carnaval opnieuw gewelddadigheden voordoen. Maar de regering van de deelstaat wil niet overgaan tot een verbod van bepaalde kledij.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo