Nieuws
450795
Nieuws

Freek de Jonge geeft college in Rijksmuseum

Cabaretier Freek de Jonge geeft de komende maanden college in het auditorium van het Rijksmuseum in Amsterdam. De twintig colleges bestaan uit persoonlijke herinneringen, historische gebeurtenissen en de neerslag daarvan in zijn liedjes en teksten, maakte het Rijksmuseum bekend.

Voor de collegereeks getiteld Mijn Koude Oorlog heeft de 71-jarige kleinkunstenaar zijn leven in vijf tijdvakken verdeeld. Zo is het tijdvak 1969 tot 1980 samengebundeld onder de noemer 'Van Bram tot breuk' (aan het einde van die periode verbrak De Jonge zijn samenwerking met Bram Vermeulen). Over ieder tijdvak geeft de cabaretier vier colleges, die voorzien zijn van beeld- en geluidsfragmenten.

Na afloop van ieder college voert de cabaretier een gesprek met ,,een deskundige gast''. Onder anderen Cisca Dresselhuys en schrijver Geert Mak zijn uitgenodigd. Het publiek mag vragen stellen. De colleges vinden plaats tussen 9 februari en 8 april en zijn voor iedereen toegankelijk, maar er moet wel een kaartje worden gekocht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo