Nieuws/Binnenland

150 uur werkstraf geëist tegen ME’er die Feyenoord-supporter sloeg

ANP

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een werkstraf van 150 uur geëist tegen een ME’er die in de zomer van 2013 een Feyenoord-supporter een klap tegen zijn hoofd heeft gegeven. Dat gebeurde na de door Feyenoord met 1-2 verloren wedstrijd tegen het Russische Kuban Krasnodar. Met de klap heeft de agent „disproportioneel” geweld gebruikt, aldus het OM.

ANP

Mike (37 jaar) uit Rotterdam heeft nu nog steeds last van de klap, vertelde hij geëmotioneerd in de rechtbank in Rotterdam. Ook de agent, die anoniem bleef, had het zwaar. „Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd”, zei hij. De agent heeft intern een disciplinaire berisping gekregen voor de klap.

Op 29 augustus 2013 was Mikemet vriend Peter en zijn destijds elfjarige zoon Tom naar de wedstrijd van Feyenoord gegaan. Na afloop bleven zij nog even in het stadion wachten tot de ergste drukte voorbij was. Toen de drie naar buiten gingen, was de situatie daar redelijk grimmig. Zoon Tom werd door een politiepaard omvergelopen, vader Peter schold boos de agent uit. Mike en Peter werden door de twee agenten te paard aangesproken en weggeduwd.

’Met die kennis sloeg ik meneer’

Op dat moment kwam de verdachte met zijn ME-collega’s, waar hij leidinggevende van was, met een bus aangereden. Hij verklaarde in de rechtbank: ,,Ik zag een man in mijn beleving opruiend gedrag vertonen, had kort daarvoor van een ruiter te horen gekregen dat er assistentie gewenst was en vooraf waren er geruchten dat hooligans van plan waren een agent van een paard te trekken. Met die achtergrondkennis, sloeg ik meneer.”

De officier van justitie bood in de rechtbank zijn excuus aan dat het 3,5 jaar heeft geduurd voor de zaak voor de rechter kwam. „Dat is ongewenst lang. Ik heb daar rekening mee gehouden in de strafeis.” Hij vond het ook jammer dat de agent en Mike door omstandigheden niet met elkaar rond de tafel zijn gaan zitten. „Dat had denk ik een hoop kou uit de lucht gehaald, eigenlijk zitten we hier met alleen maar verliezers”, aldus de officier.

De rechtbank doet op 1 februari om 13.00 uur uitspraak.

Lees meer over